Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Maasdijk
 
 
Uit de pastorie Uit de pastorie
Dierbaar kleinood
Velen van u zullen het verhaal van het vrouwtje van Stavoren kennen waarbij zij haar ring in het water gooit. Wanneer ze niet veel later een vis op haar bord krijgt, vindt ze in de bek deze ring terug. Een vergelijkbaar verhaal hoorde ik onlangs.

Het moet om en nabij vijftien jaar geleden zijn. Voor de bazar worden cakes gebakken. Als de lekkernijen zijn verkocht, komt één van de dames erachter dat ze haar ring mist. Nalang zoeken, blijft er maar één conclusie over. De ring is in het baksel meegegaan en het wachten is op de eerlijke vinder. Dagen en weken gaan voorbij. Nooit weer wordt er iets van de ring vernomen.

Afgelopen week ben ik wat aan het opruimen in onze kelder. Mijn oog valt op een oude kaartenbak. Jaren geleden is deze vanwege het digitale ledensysteem door mij naar de kelder verwezen. Terwijl ik het ding in handen heb en wat door de vergeelde kaarten blader, valt mij op de bodem plots een ring op.

Het is een sierlijke gouden ring met inscriptie. De naam aan de binnenzijde laat geen twijfel over de eigenaresse bestaan. Niet veel later zit ik dan ook bij haar in de huiskamer en krijg het verhaal over de cake en de verloren ring retour. Voor beiden is het een bijzonder moment geworden dat ik niet gauw zal vergeten. (Vergelijk Prediker 11,1)

Ontvangt allen een hartelijke groet,
Fam. Habekotté
terug
 
 
 

Inloggen


 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.