Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Maasdijk
 
 
Uit de pastorie Uit de pastorie
Kniepertjes en rolletjes
In onze eerste gemeente was het een traditie. Met oudjaar kniepertjes eten. Dunne wafelkoekjes die door onze buren speciaal werden gebakken met een kniepertjesijzer. Het verhaal was dat de platte koeken het oude jaar symboliseerden.

Het was helemaal uitgerold en had geen geheimen meer. Dit in tegenstelling tot de rolletjes van het nieuwe jaar. Koekjes van hetzelfde deeg en met dezelfde smaak maar dan opgerold. Het nieuwe jaar kent immers nog veel geheimen.

Op de drempel van oud naar nieuw moet ik eraan denken. De journaals staan in de week dat dit stukje tot stand komt, vol van de terugblikken op het oude jaar. Echter wie weet wat het nieuwe jaar ons brengt? Sommige dingen zijn min of meer zeker. Voor onze gemeente hoort hier het afscheid van kerkgebouw De Hoeksteen en de ingebruikname van […] het vernieuwde kerkgebouw bij.

En precies de puntjes in de vorige zin verklappen dat nog niet alles vaststaat, want wat zal de nieuwe naam zijn? Dit jaar zal het duidelijk worden. Het jaar 2020 is ook het jaar van de verkiezingen voor ambtsdragers en aanverwante functies binnen onze gemeente. Nieuwsgierig verlangend zien we u uit naar de inzet van u als gemeente om opengevallen posten opnieuw te vervullen. Als gezegd, het jaar ligt nog ‘opgerold’ voor ons.

Hoe het ook uitpakt, Gods liefde en Zijn zegen daarvan mogen we ook in ‘twintig-twintig’ zeker zijn.
Ds. Habekotté
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst De Hoeksteen
datum en tijdstip 26-01-2020 om 19:00
meer details

Kerkdienst De Hoeksteen (Oecumenische dienst)
datum en tijdstip 26-01-2020 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.