Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Maasdijk
 
 
Uit de pastorie Uit de pastorie

Vreemde stilte
Buiten hoor ik een duif koeren. Zijn geluid doorbreekt de vreemde stilte op de ochtend van nieuwjaarsdag. De afgelopen nacht hebben we genoten van de vuurwerkshow die -althans zo leek het, rond de pastorie werd afgestoken.

Drie kwartier lang, was het geluid niet van de lucht en zagen wij prachtige lichtbloemen aan de hemel verschijnen. De één nog mooier dan de ander. Gelukkig nieuwjaar! Via whatsapp sturen we berichtjes naar onze kinderen en vrienden. Dit jaar zijn we voor het eerst samen. Met alle knallers en luchthuilers die afgaan, is dat toch ook een vreemde stilte. Rond een uur of half twee zijn wij met de laatste knallen en lichteffecten in slaap gevallen.

En nu is alles stil. Het jaar 2019 begint voor mij in de stilte van ontzag, in de stilte van verwondering, in de stilte van de dankbaarheid voor de nieuwe dag die God weer geeft. Het dagelijks rumoer zal weer gauw genoeg losbarsten. Deze vreemde stilte houd ik graag nog even vast.

Ontvangt allen een hartelijke nieuwjaarsgroet. Fam. Habekotté

terug
 
 
 

Inloggen


 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.