Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente te Maasdijk
 
 
Commissie Bijzondere diensten Commissie Bijzondere diensten

De doelstelling van de commissie is om een bijdrage te leveren aan het voorbereiden, organiseren en verzorgen van inspirerende en afwisselende erediensten, met name de diensten met een bijzonder karakter. 

lees meer »
 
Muziek Muziek

We zijn inmiddels ruim een jaar bezig met het aanleren van liederen uit het nieuwe liedboek.
Er zijn altijd weer kerkleden die dit met de gemeente willen oefenen.
Door het nieuwe liedboek is de variatie van liederen weer meer uitgebreid.  ‘Is dat nu nodig?’ wordt er regelmatig gevraagd. De melodieën en zeker de teksten kunnen als verrijkend worden ervaren. De “bekende” liederen, ook uit andere bundels, blijven onderdeel van de  liturgie, waarbij we als gemeente uit volle borst mee kunnen zingen.
Onder het kopje “Het nieuwe liedboek” ( zie hoofdmenu links) kunt u vinden hoe u een bijdrage kunt leveren aan het aanleren van nieuwe liederen.

 
Commissies Bijzondere Diensten en Muziek gaan samen Commissies Bijzondere Diensten en Muziek gaan samen

Commissie bijzondere Diensten en Muziek in de gemeente gaan samen
 
In 2014 zijn bovengenoemde commissies voor het eerst bij elkaar gekomen en hebben uitgesproken samen verder op te trekken. Uitgangspunten en doelen kwamen overeen. 
De naam is geworden Commissie Bijzondere diensten, waarbij Muziek in de gemeente een belangrijk onderdeel is.
Daarmee kunnen we onze krachten bundelen om nog meer te komen tot inspirerende erediensten  voor jong en oud. De huidige naam is ‘commissie bijzondere diensten’. Dat wil echter niet zeggen dat de muziek op een lager pitje is gezet.  Zie het artikel onder "muziek".
 

 
 
 

Inloggen


 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.